НОВОГОДИШЊА РАДИОНИЦА У БИБЛИОТЕЦИ

децембар 5, 2023

Божићни и новогодишњи празници су, може се рећи, најзанимљивији период у календарској и школској години. Не радују се само деца, већ и одрасли. Децембарско – јануарски празници учине да сви буду срећнији, веселији и пуни ишчекивања, наде и жеља за следећу годину. Деца се највише радују поклонима, прелепо декорисаним улицама, трговима и свему што ове празнике чини чаробним.

Дечије одељење и библиотекарка Катарина Трифуновић, је осмислила новогодишњу радионицу са дивним ученицима трећег разреда ОШ “ Светозар Марковић“, Рековац и учитељицом Љиљаном Марковић.

Деца се радују празницима и желели смо да код њих подстакнемо креативност кроз декорацију и израду новогодишњих честитки. Наши, мали сарадници, су били прилично мотивисани, користећи у изради разноврсне материјале.

Уз дивне звуке празничних песама, који су праћени певањем дечице и њиховим марљивим радом на колажима,  време је пролетело. Резултат су задовољна и насмејана дечја лица и маштовити радови вредних руку. Растали смо се уз жеље за добро здравље, срећу, успех и пуно љубави у следећој години и пожелели им:

„Да Вам се остваре

сви лепи снови-

и они стари и они нови;

да вам се испуне

све тајне жеље,

да децу свуда,

прати весеље;

да Вам је здравље

као од челика;

да сва деца

порасту велика!“