Гостовање Уроша Петровића, дечијег писца из Београда

септембар 11, 2023

Народна библиотека „Др Милован Спасић“, Рековац поводом Дечије недеље и Дана библиотеке приређује дружење са познатим дечијим писцем Урошем Петровићем. Урош Петровић (1967) је књижевник чија дела померају границе у савременој литератури за децу и младе. Аутор је више од двадесет књига (>160 издања, > 450.000 примерака) и добитник већег броја најпрестижнијих награда за књижевност за младе. Књиге су му до сада објављене и у Италији, Мађарској, Грчкој, Словенији, Румунији, Северној Македонији и Чешкој, као и на енглеском језику. По његовом награђеном роману „Пети лептир“ снимљен је први (и једини) дугометражни 3Д филм у историји српске кинематографије.
Аутор је и више оригиналних стоних друштвених игара, од које су три награђене признањем Добра играчка Пријатеља деце Србије и две наградом Гран При за Играчке са сврхом.
Подстицао нацију на размишљање и унутар култног серијала Фазони и форе, као и у квизу Лавиринт на Јавном сервису Радио телевизије Србије као Творац лавиринта и најтежа препрека за такмичаре.
Добитник је и већег броја награда за фотографију (Натионал Геограпхиц, Microsoft, Wikipedia, итд)), које објављује широм планете. Коаутор је НТЦ система учења, и аутор концепта Загонетна питања, као и програма за усавршавање Како размишљањем изван устаљених оквира доћи до нових идеја и решења?, Загонетне илузије мозга, Мозгаоница за бољи свет и Мисли креаКтивно.

УТОРАК, 3. ОКТОБАР 2023. ГОДИНЕ У 12 ЧАСОВА, ДОМ КУЛТУРЕ РЕКОВАЦ