ПРОМОЦИЈА КЊИГА И ИЗЛОЖБА СЛИКА ЈОВАНЕ МЛАДЕНОВИЋ

16 маја, 2023

У Галерији библиотеке одржана је промоција књига и изложба слике Јоване Младеновић, завичајне песникиње из Рековца. Верица Арежина, поздравила је присутне испред колектива Библиотеке.

Промоцији су присуствовали председник општине Рековац др Александар Ђорђевић, председница СО Мирјана Ракић и саветник председника општине Владимир Степановић.

О раду и стваралаштву Јоване Младеновић, говорила је Наташа Лазић испред КК “ Стефан Првовенчани :“ У Рековцу није тешко организовати причу и добру промоцију. Присетимо се Милована Спасића, Тодора Бушетића, Адама Митровића, Ђ.Симовића, Велеса Перића, Јованке Остојић и наставак приче левачке је и Јована Младеновић…

У самим насловима књига, почиње прича над причама,оставља печат. До звезда уздигла се девојка из наше средине, ненаметљива, заљубљена у оно што ради и у наш Левач.Сваку песму прати слика, не насликана већ описана…..

Настављамо афирмацију младих стваралаца и јачамо поглавње културног развоја општине Рековац, свесни да свака позитивна критика и освојена награда даје мотив да ствралаштво јача на овом подручју.“