КЊИГА НАЈЛЕПШИ ПОКЛОН!!!

октобар 18, 2022

Биљана Петровић, библиотекар на Дечијем одељењу, поводом Дана библиотеке 12.10.20220. год. то.јест обележавања 94 године постојања и рада, организовала је пријем ученика првог разреда ОШ „Светозар Марковић“ у Рековцу. зејсно са ученицима је Библиотеку посетила учитељица Весна Николић, иначе веома битан сарадник наше установе, и директор школе Биљана Томић.

Библиотекар је малишанима прочитала слиоовницу „Вук који је испао из књиге“, а потом су имали инетрактивну радионицу у којој су сви били веома активни.

Традиционално су им поклоњене сликовнице бесплатне чланске карте, уз кратко објашњење зашто треба читати и долазити у Библиотеку.

Кад год је реч о оном што ми називамо ’бољи живот’ нових нараштаја, запосленима у Библиотеци се чини да под тим треба, поред осталог, разумети и то да ће наша деца и унуци моћи све лакше долазити до књига и библиотеке, до све бољих књига и библиотека. А увек кад је у питању подизање и ширење библиотека у нашој земљи, нама изгледа посве природно да сви без изузетка треба такав рад да помогнемо, где год можемо и колико год можемо.”

Најчиталац за 2022. годину је ученица Марија Стојановић, ученица четвртог разреда ОШ „Светозар Марковић“ у Рековцу, која је на дар добила књигу.