ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ И ПОЕТСКИХ РАДОВА ЈОВАНЕ МЛАДЕНОВИЋ

јун 16, 2022

У Народној библиотеци у Рековцу, 8.јуна је организована изложба фотографија, слика и представљене су нове књиге, младе рековачке уметнице Јоване Младеновић.

Јована Младеновић рођена је 1989. године у Јагодини. У  Рековцу похађа основну школу, затим гимназију „Светозар Марковић“ у Јагодини. Дање школовање наставља на студијама на Високој школи за пословну економију и предузетништво у Београду, где завршава мастер студије. Члан је Удружења писаца „Поета“.

До сада je издала осамнаест књига поезије. Прву збирку песама издала је 2012. године под називом „Тежак заборав“, а последњу „Аурору“ 2022. год. Поред поезије, бави се сликарством и уметничком фотографијом. У Галерији  библиотеке су изложене фотографије са Јованиних путовања у земљи и иностранству.

Јована Младеновић кроз своје песме пева о љубави на себи својствен начин, нежно и из душе као што је љубав.Меланхоличним поетским изразом корачајући замамним просторима процвалог живота,  верно осликава тај живот, све лепоте и недаће које исти носи у себи.

„Кад се фотограф усмери апаратом ка свом циљу не сумњајте да је снага његове слике у мислима, љубави и оштром оку. Чаробни свет краден оком великих жеља остаје да говори не само о тренутку настајаља, већ и о души аутора, скривеним жељама посматрача, пробуђеним успоменама случајних пролазника. Уживајте у поставци која је приређена“,- истакла је Наташа Лазић, модератор вечери.