У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ У РЕКОВЦУ ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ БОЈАНА ЉУБЕНОВИЋА

јун 15, 2022

Аутор бројних бестселера, Бојан Љубеновић, је у уторак 14. јуна у 18 сати  одржао књижевно вече у Народној библиотеци „Др Милован Спасић“ у Рековцу. Један од најпопуларнијих аутора савремене српске књижевности је рековачкој читалачкој публици представио свој књижевни опус: “ Писма из Србије, “ Србијо, Бог ти помогао“, „Да је боље, не би ваљало“ и најновију књигу сатиричних прича „Ништа није смешно“.

Бојан Љубеновић је српски сатиричар, афористичар и дечији писац.Уредник је рубрике „Трн“ у Вечерњим новостима. Објавио је двадесетак књига (сатире, афоризмр, романе за децу“). Добитник је великог броја књижевних награда.

Говорећи о својим књигама Љубеновић је истакао да оне имају једну веома важну мисију. „Између осталог задатак ових књига јесте да врате осмех на лица читалаца. Мислим да је невеселом друштву у коме живимо то веома важно. Живимо у тренутку када бијемо битку за сваки осмех, нема здравог друштва без насмејаних људи.“

После двогодишње паузе заиста је велики успех када публика буде задовољна и насмејана, а аутор држи пажњу током целе вечери својом ненаметљивом причом.

Вечерас је рековачкој публици вратио осмех на лице, поготову у времену када бијемо битку за сваки осмех…..

Истовремено док смо га слушали, могли смо да се смејемо и плачемо, и другима,  и себи, као делу друштва у коме живимо. Али ипак, је  провејао оптимизам и уверење да можемо да будемо бољи него што јесмо….

Нека читаоци сами просуде, читајући књиге Бојана Љубеновића…..