У НБ РЕКОВЦУ ОДРЖАНО 53.ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ

18 априла, 2022

Народна библиотека ,,Др Милован Спасић“ је организовала 53. Oпштинско такмичење у рецитовању за ученике основних шќола под називом“ ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“, дана 15.04.2022. године.

Жири  је радио у саставу:  Владимир Степановић, професор српског језика и књижевности (председник жирија), Биљана Томић, професор опште књижевности и теорије књижевности и виши дипломирани библиотекар (члан жирија) и Биљана Петровић, дипломирани библиотекар (члан жирија).

Такмичаре, наставнике, родитеље у име жирија и организатора, поздравила је Биљана Томић, истакавши „ да се на овај начин најбоље промовише уметничко стваралаштво деце и младих, афирмишу позитивне културне и уметничке вредности кроз књижевне садржаје, негује језик, развија љубав према поезији, стичу нова знања и вештине уметничког говора и интерпретације и формира се позитиван став према деци и младимаi који остварују запажене резултате и утиче се на креирање културних навика и подстиче се креативни потенцијал деце и младих.“

Наступало је 14 такмичара у две категорије: млађи узраст од I до IV и средњи узраст од V до VIII разреда, Пољопривредно- ветеринарска школа у Рековцу није имала такмичаре. Говорила се једна песма напамет, примерена узрасту и полу такмичара у трајању до 3 минуте. Жири је оцењивао следеће елементе: акценат, дикцију, емоционалну изражајност, сугестивност и примереност песме узрасту ученика.

На Окружно такмичење које ће се одржати 20.04.2022. год. у Културном центру у Јагодини, општину Рековац представљаће следећи такмичари:

Млађи узраст од I до IV разреда:

Прво место: Анита Нешковић, уч.3. раз. ОШ „Светозар Марковић“, Рековац.

Друго место: Вања Јаковљевић, 3. раз. ОШ „Душан Поповић“, Белушић.

Средњи узраст од V до VIII разреда:

Прво место: Ангелина Вулић, 5. раз. ОШ „Светозар Марковић“, Рековац.

Друго место: Милена Ђорђевић, 8. раз. ОШ „Душан  Поповић“, Белушић.

Захваљујемо се свим учесницима, као и њиховим учитељима и наставницима, на уложеном труду и што смо такмичење одржали после две године уживо.