НОВЕ ПОЛИЦЕ У ПОДРУЧНОМ ОДЕЉЕЊУ У БЕЛУШИЋУ

5 новембра, 2021

Подручно одељење у Белушићу налази се у просторијама ОШ „Душан Поповић“ и у истој налази се и школска библиотека. После дужег времена библиотека је променила свој изглед новим- старим полицама. Наиме, то је био пројекат Народне библиотеке у Рековцу од пре много година и оне су дуго стајале у холу школе. На инсистирање библиотекара који заједнички раде у Библиотеци, као и на разумевању и колегијалности директора ОШ „Душан Поповић“ у Белушићу, приступило се сређивању и оплемењивању библиотечког простора.

Искрено се надамо да ће то мотивисати ученике школе у Белушићу, као и предшколце ПУ „Милоје Милојевић“, да радо користе заједничке књиге и стално посећују Библиотеку. Сматрамо да јавна библиотека у оквиру школе јача нашу улогу. У таквом амбијенту наша Весна Антонијевић, као и Ивана Јовановић, које раде у заједничкој библиотеци, трудиће се да остварују природну комуникацију са ученицима, подстичу на креативност ученика, и врше утицај на стварање читалачких навика. Најједноставнији начин да будемо сигурни да образујемо писмену децу, је да их научимо да читају, али и да је читање активност која доноси задовољство. А то значи, најпростије, налажење књига у којима уживају, омогућавање приступа тим књигама, и простор да исте читају.

Потребно је да наша деца почну да се пењу уз лествицу читања: оно што им доноси задовољство ће их померати ка горе, у писменост.. Библиотека – то је заједничко место. То је безбедно место, рај на земљи. То је место са библиотекарима на њему.