ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВЕСЕЛИНА ШЉИВАНЧАНИНА „ ОВО ЈЕ МОЈА ЗЕМЉА ОВДЕ ЈА КОМАНДУЈЕМ „

октобар 23, 2020

Пензионисани официр Југословенске народне армије Веселин Шљиванчанин вечерас је у Народној библиотеци у Рековцу промовисао своју најновију књигу „Ово је моја земља овде ја командујем“.

Наслов књиге представља реченицу коју је тадашњи командант југословенских снага у бици за Вуковар изговорио, а само дело представља причу о истини и сведочења како писца, тако и војника са којима се раме уз раме борио за отаџбину деведесетих година прошлог века.

„Наслове мојих књига дали су моји бивши војници, који су помогли и у изради корица, а све на основу неких мојих речи које сам изговорио ’91.године. Књига је документ једног времена и сведочи о много тога што се дешавало пред живим сведоцима. Ја нисам писац, ја сам један обичан човек, официр, сада пензионер и мило ми је што људи воле да читају ову моју књигу, а томе у прилог говори да је ово већ њено треће издање. Прва књига коју сам прочитао као мали дечак, док су ме терали да чувам стоку, била је „Хајдук Станко“. Наручио сам је кришом од оца и с поносом сам упијао речи Јанка Веселиновића о једном витешком народу и о овом вашем крају, са великм порукама. Јако сам поносан што сам дошао у срце Левча“, рекао је Веселин Шљиванчанин.

Присутне је поздравио Александар Ристић, испред библиотеке, као и председник општине Рековац др Александр Ђорђевић, а догађају су присуствовали представници јавног, образовног и културног живота општине,

Ово је четврта књига Веселина Шљиванчанина,која након наслова „Сине, буди човек“, „Бранио сам истину“ и „Мед и жуч“, говори о истини једног обичног човека, који је прошао много тога и доброг и лошег, наводи аутор.

На промоцији су се поштовале епидемиолошке мере.