У РЕКОВАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ И ПРЕДШКОЛЦИ

октобар 20, 2020

Поводом Дана библиотеке, месеца књиге и дечје недеље, Народна библиотека „Др Милован Спасић“ у Рековцу је расписала и литераран и ликовни конкурс за ученике основношколског узраста и предшколце.

Позвани су предшколци ПУ „Милоје Милојевић“ општине Рековац, да нацртају и оживе своју омиљену бајку или свој омиљени лик из бајке. Тема конкурса  је била „ У свету бајки“. Као и сваки пут циљ ове акције је подстицање читања и критичког односа према прочитаном, виђеном у књигама…. На адресу рековачке библиотеке пристигло је много разноврсних радова и жири састављен од библиотекара изабрао је десетак радова и наградио их сликовницама. Награђени су следећи предшколци:  Андреа Обрадовић, Николина Ивановић и Виктор Матић из Рековца; Душан Вучићевић и Ива Станојевић из Опарића, Кристина Глигоријевић из Белушића, Невена Михајловић из Лепојевића и Војин Петровић из Кавадара.

За ученике између 7 и 14 година на територији општине Рековац, расписан је литерарни конкурс са темом „ (Не) читајте мој дневник“.  Са жељом да ученици препишу неку страницу из дневника, да напишу шта их је  насмејало, расплакало, изненадило или учинило посебним или да  напишу нешто сасвим друго. Библиотекари у рековачкој библиотеци , желе да деца стичу навику читања и да више времена проводе  дружећи се са књигама, поготову што је дужа тренутна епидемиолошка ситуација променила много што шта.

Ипак за сваку похвалу је чињеница да ипак има деце која своје слободно време проводе уз књигу, и у библиотеци и што се јављају на сваки конкурс, радионицу, програм  који распише библиотека, што укључује добру сарадњу и интеракцију на релацији библиозтека- деца- вртић. Учитељица Весна Николић, дугогодишњи сарадник библиотеке, је и овог пута подстакла своје ученике, па су: Андреј Тодосијевић, Анђела Филиповић и Викторија Спасић, ученици трећег разреда ОШ „ Светозар Марковић“ у Рековцу , награђени бесплатним чланским картама.

НБ „ Др Милован Спасић» у Рековцу је читању и књизи посветила бројне активности. У том циљу приступило се  посебном креативном раду са децом, за популаризацију читања, учења, знања и креативног стваралаштва. Рековачка библиотека  наставља са популарисањем читања код свих узрасних група, али уз координацију и породице, и школе и просветних радника.